Eva Sundene snakker om oil-pulling i sin Detoxdiett. Det er en god vane og gir en veldig god start på dagen. Jeg har veldig god erfaring fra dette selv, og vet om mange som gjør dette har fått endret hverdagen sin ved å dette som en daglig praksis. Her kommer litt mer informasjon om hva det egentlig er.

Oil Pulling er en eldgammel “Ayurveda” praksis som kommer fra India som ble brukt til å detoxe/rense kroppen. Det kan hjelpe med mange ting, f.eks

  • Hvitere tenner
  • Sunnere tannkjøtt
  • Åpne bihulene
  • Reduserer symptoner på allergi, asma og PMS
  • Økt energi
  • Bedre søv
  • Mer glød i huden

Det er også mange som har følt at immunforsvaret er bedre etter å ha begynt med Oil Pulling.

Har du erfaring med Oil Pulling? DEL MED OSS OG KOMMENTER UNDER!

Ideen bak denne praksisen er at gjennom prosessen av “swishing”, dvs det å la oljen bevege seg rundt i munnen og mellom tennene, gjør at giftstoffer, bakterier og infeksjoner blir “dratt ut” med ojen. Det er utrolig mye giftstoffer i munnen vår noe som gjør at immunsystemet er nesten konstant opptatt av å holde det rent. Når vi hjelper kroppen å rense munnen med ojen, så kan immunforsvaret konsentrere seg om andre ting, noe som gjør at vi holder oss friske. Helt logisk spør du meg.

Oljene som brukes er enten sesamfrøolje, kokosolje eller solsikkeolje. Sesamfrøolje er utrolig sterk i smaken, så jeg vil ikke anbefale å begynne med den. Kokosolje er litt letter i smaken, så det er en fin start. Selv bruker jeg Cocosa Kokosolje. Den smaker godt og er lett, så ingen problem å ha den i munnen 15-20 min.

Du gjør som følger: Ta 1 spisesje (evt dessertskje) med olje inn i munnen. Skyll den (swisjh) rundt i munnen så du får den fordelt over hele. Jeg vil si det er akkurat som å når du skyller. Pass på at du IKKE svelger (VIKTIG!)! Etter du har hatt oljen i munnen 15-20 min så spytter du ut oljen, helst i søpla da den nå inneholder alle avfallsstoffer som kroppen har kvittet seg med. Du vil ikke ha det i avløpssystemet ditt! 🙂 Skyll munnen godt, puss så tennene godt etterpå. Jeg har en tannbørste jeg bruker å pusse med etter oil pulling, og en jeg bruker på hvelden som vanlig. Det er best å gjøre oil pulling om morgenen FØR du drikker eller spiser noe. Om du har drukket noe, vent i ca 1t før du setter igang, og det bør være 4t siden du spiste sist. Det er lurt å få det inn i morgen rutinen, kanskje mens du dusjer eller lager nisten?

Jeg ble først introdusert til Oil pulling av en venn av min far. Han fikk livet sitt helt endret ved å ha denne daglige praksisen. Fra og være sengeliggende mesteparten av dagen, er han nå en aktiv mann. Han har blogget om erfaringer han og mange andre har, så tenkte jeg kunne dele det med dere. Les om det her. Det er vel verdt å lese da han har gjort mye research om nettopp dette.

Har du erfaring med Oil Pulling? DEL MED OSS OG KOMMENTER UNDER!

Skulle du ha noen fler spørsmål så er det bare å kontakt oss!

 

 

Elin