Jeg satt her og tenkte på det å holde avtaler. Det å holde avtaler med andre, og med seg selv. Jeg vil si at jeg er veldig god på å holde avtaler med andre, men jeg må ærlig innrømme at det å holde avtaler med meg selv ikke alltid er like lett. Hvorfor er det slik egentlig? Det burde jo ikke være noe forskjell. En avtale er jo en avtale….!

Copyright Now I´ve seen everything

Nå er det ikke sikkert at dette gjelder deg, men jeg tror flesteparten ikke er like gode til å holde avtaler med oss selv, som vi er med andre. Om vi ikke opprettholder avtaler med andre, får det liksom større konsekvenser. Den andre personen kan bli lei seg, skuffet og sint om vi ikke møter opp eller gjør ting som er avtalt. Det kan også få store konsekvenser, f.eks om du skal gjøre en jobb som en kollega er avhengig av for at h*n skal kunne gjøre jobben. Du vil jo aldri drømme om å ikke levere til avtalt tid, men hva om det samme var for deg? Hva om du skulle gjøre noe for deg, og det ikke ble gjort? Hva ville konsekvensen være da egentlig?

Si du bestemmer deg for at på mandag, da skal jeg begynne å spise sunt og trene igjen. Du bestemmer deg der og da at NÅ skal jeg gjøre noe med de ekstra kiloene og den store magen min og virkelig sette i gang. Du planlegger menyer og trening, men når mandagen kommer så orker du kanskje ikke, og tenker det er ikke så farlig, jeg kan bare utsette det til i morgen. Så kommer du til tirsdag… i dag skal jeg jo på middag med venninne mine, skader ikke å utsette en dag til, nå har jeg jo allerede gått forbi mandagen. Kanskje jeg like gjerne skal utsette det til mandagen etter, det er jo alltid så greit å begynne på en mandag….

Kjenner du deg litt igjen i dette? Føler du deg litt truffet?

Om jeg skal være helt ærlig, er jeg en mester på gjøre nettopp dette. Utsette ting jeg egentlig har laget en avtale med meg selv om. For hvilke konsekvenser får det egentlig, foruten om for meg selv? Det går jo ikke utover noen andre? Da er det vel ikke så farlig…. Det er nettopp denne uvanen, om jeg kan kalle det det, som er viktig å gjøre noe med. Fordi, selv om det ikke får noen konsekvenser for noen andre, så gjør det nettopp det for deg.

Konsekvensene er at du går dypere inn i den onde sirkelen som er startet. Det gjør at det blir vanskeligere og vanskeligere å komme ut av den. En blir latere og latere, og til slutt kommer en aldri i gang med noen ting. Det er jo ikke så farlig…. er jo bare meg det går ut over…

En god venn av meg fortalte meg om 5-sekundersregelen fra Mel Robbins. Hun hadde samme problemet. Kom aldri i gang med noen ting, og utsatte alt mulig med resultatet at det ikke ble

 

gjort. Som f.eks når du våkner om morgenen og snoozer på alarmen. Så ender du opp å ligge en halv time ekstra og blir enda trøttere før du står opp. Hun begynte med å telle ned, 5-4-2-1 og rett og slett bare gjorde det. Sykt effektiv teknikk. Jeg har prøvd. Om du skal gjøre noe du egentlig ikke har lyst til, setter du i gang med nedtelling og bare gjør det. Just do it! Ganske genialt, ikke sant?

Tenk om vi kunne gjøre det samme for det vi avtaler for oss selv. Ikke utsette ting til i morgen eller mandag. Vi skal lage avtaler med oss selv, rett og slett fordi vi fortjener å prioritere og ta vare på oss selv. Få oss til å finne igjen godfølelsen for oss selv, OG rett og slett bare gjøre det. Om vi skal lykkes med det, må vi omprogrammere hjernen.

Sett i gang med en livsstilsendring som gjør at du følger deg bra, både på innsiden OG på utsiden. Ikke på mandag, men i dag.

Du fortjener jo det beste, gjør du ikke?

Er du klar for livsstilendring men ikke helt vet hvordan du kommer i gang? Eva & jeg setter i gang med kurs nå 16. april. Dette er er kurs hvor du får et enkelt opplegg med både mat & trening som alle kan gjøre. Du trenger ikke noe «hightech» utstyr, eller spesialmat.

Lyst å vite mer? Ta en titt her.

Om du rett og slett er klar for å komme i gang, kjøper du kurset her.

Jeg lover deg, du vil ikke angre. Det eneste du har å tape er kilo og centimeter.

Håper vi sees på innsiden.

Masse lykke til.

Elin