Vi er vel mange som lurer på hvorfor vi ikke går ned i vekt, eller hvorfor vi sakte men sikkert går oppover.

Det kan selvsagt være mange grunner til dette, men er du frisk og rask så har bevegelse og hva vi spiser alt å si. Ofte spiser en mer enn kroppen behøver. Så selv om en spiser sunt, går en opp i vekt.

Vi glemmer ofte at når du har gått ned i vekt, trenger kroppen din mindre for å holde vekten. Antall kalorier må nedjusteres når du har gått ned.

Så hvordan kan du unngå «fallgruvene»?

Nå som alle har smarttelefoner, vil jeg anbefale deg å laste ned «My Fitness Pal«. Den appen er helt genial. Der plotter du inn alt du spiser i løpet av dagen, så du kan se hvor mange kalorier du får i deg i løpet av dagen. Om du har en skrittmåler, så kan du koble den til og se hvor mye kalorier ut og inn. Min erfaring er, at om du er ærlig med deg selv og fører opp alt du inntar, så har du større sjans for å greie å holde vekta eller gå ned i vekt om det er det som er målet.

Bruk en skritteller så du kan følge med på bevegelsen din i løpet av dagen. Konkurrer med deg selv, sett deg mål, så du får inn de anbefalte 10,000 skritt i løpet av en dag. Eva har laget en video om nytten hun har av Fitbit. Du kan se den HER.

Vil du gjerne gå ned noen kg?

Sjekk ut lynkurset vårt «Bli ny & slank med evametoden». Du kan lese mer om det her

Masse lykke til!

Elin