Det er ikke gull alt som glitrer, og det er slett ikke bare skjønnheter som briljerer på skjermen og i media. Så la deg ikke dupere eller bli deppa av det vellykkete – men velg å ha en avslappet holdning til det uoppnåelige! Og, vet du hva? Det er viktigere for både ditt utseende, velvære og livskvalitet at du i større grad lærer deg å gi blaffen i hvordan andre er/ har det – og heller fokuserer på å gjøre det beste ut av det du har.

Sjarm bedre enn skjønnhet

Det som gjør deg til en virkelig tiltrekkende person, er at du er moden og trygg nok til å være spontan og leken, full av fnis, humor og latter – våken, nyfiken og obs på hva livet byr deg av muligheter og opplevelser. Du er for voksen til å la deg dupere og godta begrensinger som andres ideelle liv og lagnad setter.

Du vet hvor deilig å kunne være spontan og leken også, og du ønsker forhåpentligvis ikke å bli aldeles for voksen og firkantet. Du er forhåpentligvis kommet til et stadium i livet hvor du ikke lenger gider å stille alt for store krav til både deg selv og de omkring oss. Du vet sikkert av erfaring hvor lett det blir et jag for å leve opp til ”alt skal være så vellykket”…

Kanskje du som jeg av og til blir sliten av alt det glatte, perfekte og retusjerte livet vi møter i alle media. Det kan inspirere – ja vel, men det kan også ta motet fra den braveste når vi hele tiden oversvømmes av de perfekte-hjemme-hos-oss-i-lykkeland reportasjene, smilende kvinner med nybakte muffins, superkarriere og småbarn i kø… Ta det med en klype salt, og fokuser på å gjøre det beste ut av deg og ditt liv, ikke andres.

Løgn og bedrag

Og motereportasjen da – og annonsene, med de glatteste, vakreste og mest prikkfrie ansikter og kropper med perlerader og hår som glitrende silke…. Unnskyld meg, du behøver ikke være Einstein for å se at dette er så fake at det holder. Drømmekvinnene (og super-sixpack-gutta) er jo heller ikke reelle. De er selvsagt pene ungdommer, men det vi ser på trykk eller TV er resultatet av innsatsen til make-up artister, stylister, frisører, superfotografer og reklamefolk, kombinert med beinhard trening og anorektiske dietter. Som kremen på kaka er det avansert teknologisk fiksing, fjerning og perfeksjonering. Ingen mennesker ser slik ut fra naturens hånd, og det gir helt urealistiske idealer. Dessverre for de unge som vokser opp – og dessverre for oss eldre som bare har lyst til å kaste inn håndkleet…

Og tror du forresten på lovnadene om evig ungdom og skjønnhet på krukker og tuber fra de superrike celebritetene som forførende besøker oss i beste sendetid i heimen og forteller at vi fortjener det…. At de har hatt L´Oreal i nærheten av sitt dyrekjøpte fjes eller frisyre. No way Baby…. Alle med IQ over 10 burde jo sende protestmails for å bli servert ren bullshit?

Vær voksen og vakker

Men, kanskje det beste er å bare le av det – og rett og slett drite i både modellene og reklameidealene. Innse at de også er bare mennesker, at en stor del vel er på alder med våre barnebarn – og at mange av dem garantert ikke er til å kjenne igjen når de kryper ut av dynene en årle morgenstund. Jeg har sett mange av dem in natura, det vil si når de kommer usminket uten stæsj til opptak. De fleste ser søte og ekte ut, men du ville neppe snudd deg etter dem på gaten… Så kanskje det er på tide at du bare fokuserer på deg – og satser på å gjøre maks ut av det du er (og har).

Evas 10 beste skjønnhetsråd

Kjære medsøster, de viktigste ti tingene du kan gjøre for deg selv, ditt utseende – og for å holde deg ungdommelig er:

1. Spis sunt og ta masse kosttilskudd så kroppen din har nok drivstoff til å fornye og reparere seg selv.

2. Vær aktiv og i farta så du beholder muskler, kondisjon, en sterk benbygning – og topp sirulasjon.

3. Lær meditasjon og avspenning så du bevarer et godt immunforsvar og forebygger stressrelaterte, livsfarlige sykdommer.

4. Vær positiv – smil til livet. Problemer er til for å løses, bekymringer er bortkastet tid.

5. Sov godt – minst 7 -8 timer i døgnet så kroppen får reparert og restituert seg selv.

6. Drikk 1 1/2 liter vann i døgnet så du holder godt vanntrykk og får renset kroppen for avfallsstoffer.

7. Puss & floss tenner, gå regelmessig til tannlegen og sørg for god tannhelse. Infeksjoner/ bakterier i tannkjøtt kan bl.a. gi hjerteproblemer, så ta det på alvor!

8. Rens & plei hud og kropp hver eneste dag med så naturlige produkter som mulig. Lær deg gjerne å lage dine egne…

9. Normalvekt er vesentlig for helse, livskvalitet og utseende. Er du for tung eller rett og slett for feit, så ta rev i seilene og kom deg ned til det nivået du hører hjemme. Det er det viktigste for en frisk fremtid!

10. Vær restriktiv med medikamenter som ikke er helt nødvendige. Lær deg å lytte til kroppens symptomer, og vit at en bedre livsstil stort sett er din aller beste medisin.