ImageFra den dagen du ble født begynte din biologiske klokke å tikke. Er du av dem som stadig ser på klokka, innfinner deg med hvor mange den er – og innstiller deg på å bli mer og mer sliten og gammel jo senere det blir? Eller foretrekker du å glemme å glo på viserne på ditt livsur, og heller la kroppen fortelle deg hvor mange klokka er?

Det er merkelig mange som har en fastplanket forestilling om hvordan vi er, og hvordan vi blir, på forskjellige alderstrinn. Det er myter i kø fra eksperter  både på det ytre og den indre sektoren. Myter som i stor grad kan styre hvordan vi utvikler oss etter hvert som årene uvegerlig går. Vi får malt bilder i hjernes underbevissthet, og den gjør sitt beste for at vårt ”ønskebilde” skal bli en realitet. Den stoler 10% på hva du mater den med at informasjon og visjoner, og vurderer ikke om det er fleip eller fakta. Det er lett å glemme at det er oss selv som egentlig styrer prosessen med den innputten vi gir, og hvordan vi skaper selvoppfyllende profetier. Vi får det vi ber om….

Jeg synes det er på høy tid å fjerne myter og trøste dere med at her gjelder det å fornye informasjonen og lage nye profetier. Det er rett og slett at du i stor grad selv bestemmer hvordan du skal både se ut og funke fysisk i fremtiden ved både og tenke og handle i litt mer konstruktive baner. Glem rullator, grått hår og spaserstokk og pleiehjemmet ”Dødens Forgård”. Sats på å ta himmelstigen med friske fraspark når den tiden kommer, med dine sanser og identitet intakt.

Du som er ung og sprek i dag har sjanser som ingen andre generasjoner har hatt før deg til å holde på de positive kvalitetene ved det å være ung – samtidig som du kan modnes og forhåpentligvis utvikle deg til en enda mer interessant og mangesidig person underveis til fremtiden. Du som føler at skrammene i lakken har blitt litt vel tydelige, har også unike muligheter til å få overhalt hele karosseriet. Du kan bli så god som ny hvis du satser på egen restaurering før forfallet har gått for langt. Du som føler at nå er det bare en vei igjen, og rask nedoverbakkke mot de eldres rekker:  Bråstoff før du drukner i eldrebølgen. Velg et helt nytt spor som får deg til å returnere mange stasjoner på livsveien. Til den stasjonen hvor ditt indre jeg føler at hun hører hjemme.

Det er et udiskutabelt faktum at du i stor grad bestemmer din biologiske alder selv. Bioalderen avgjøres hovedsakelig av hvordan du bruker og vedlkeholder deg, og selvsagt hva slags drivstoff du putter i deg. Du er hva du spiser, og du er så vital som du er aktiv. Ditt aktivitetsnivå er avgjørende for energi og cellefornyelse, fordi cellenes kraftverk, mikondriene, kun produserer energi gjennom bevegelse. Utstyret du trenger for å drive Ditt Energiverk har du. Det er helt transportabelt, uhyre avansert og unikt – og du har det alltid med deg. Det er deg selv, din kropp, din hjerne. Det er helt opp til deg hvordan du bruker utstyret – og hvor mye kraft du produserer gjennom stimulerering og vedlikehold. Stå på hver dag minst en halvtime, og svett deg ti år yngre, friskere og sprekere. Spiser du i tillegg sunt, grovt, grønt og rimelig magert, og får i deg nok protein, vitaminer, mineraler og vann, da har du funnet ungdommens kilde.

La ditt motto bli: Ikke sitt deg ihjel – men løp for livet (og innhent din tapte ungdom…).