ImageVi setter alle våre spesielle fotavtrykk i evighetens sand for en liten stund, inntil livets hav skyller over og du igjen er en del av evigheten.

Verdsett livet her på jorden mens du har det, og bruk det ikke opp med å være smålig, kritisk og pirkete. Nyt livet, og vær storsinnet når det gjelder både deg selv og andre. Vi er alle unike individer som fortjener respekt og kjærlighet, uansett. For tenk på livets mirakel som hver og en av oss er et resultat av.

Bare tenk på hvorfor du selv sitter her og leser dette akkurat nå.

Jo, ganske enkelt fordi en uendelig mengde informasjon som var pakket inn i et encellet, mikroskopisk egg for en del år siden ble forenet med en liten, fiskeformet encellet spermie som vant den store Vagina svømmekonkurransen. Resultatet var starten på deg. Du var en mengde informasjon, pakket inn i en unik organisme. I en starter celle  hvor ingen annen var identisk med den i hele universet. Det var heller ingen annen tilsvarende celle som hadde eksistert tidligere. Den alene – starten på ditt unike jeg –  var i besittelse av den uendelig store informasjonsbanken som var kodet inn i dens spesielle DNA. Den enestående mirakelcellen delte seg igjen og igjen – etter en universell mesterplan – hvor alle de nye babycellene fikk sin spesielle kunnskap og informasjon ut fra sine oppgaver.

Du enestående menneske

Så klyp deg i armen, og tenk på at du er resultatet av den startercellen som har blitt til milliarder av celler som fungerer sammen i et nettverk av intelligens og viten som aldri mister sin kompliserte organiseringsevne. Det har aldri vært noen maken til deg – og det kommer aldri noen tilsvarende. Selv med kloning vil det være umulig med et duplikat, fordi miljøpåvirkninger aldri vil være identiske. Klyp deg i armen igjen, og vit at det er i det sekund du kjenner det at du også vet at du lever. Alt annet er fortid eller fremtid. Verdsett livet ditt og de utallige prosesser som går sin gang døgnet rundt uten at du tenker på det! Vis respekt og beundring, for hele ”maskineriet”  – hele DU – er så ubegripelig fantastisk at det/ du fortjener å bli tatt vare på på best mulig måte.

Men det er ikke bare å ta vare på den fysiske siden av saken. Det er minst like viktig å ta vare på den mentale hvis du ønsker å holde deg sprek, frisk og ha et godt liv. Stikkordet er et sterkt immunforsvar, fordi det er nøkkelen til god helse.

Tenk deg frisk (eller syk…)

Cellene i vårt immunforsvar er blant de celler i kroppen som reagerer spontant på vår sinnstilstand, tanker og følelser. Du kan tenke deg syk, du kan tenke deg frisk. Det er livsviktig å trene på positiv tenking, og få en ny holdning til liv og helse. Det er viktig å endre bevissthet til forebygging, ikke bare til reparasjon – og det betyr at vi i større grad må ta tilbake eierskap og ansvar for egen helse. Størstedelen av sykdommer i samfunnet er – og det kan vi like eller ikke like – et resultat av individuell livsstil. Ved innsikt i egen kropp og faktisk relativt små justeringer og forbedringer, kan man oppnå utrolig mye som forbedrer liv og helse (og utseende med…). Det er resultater som en faktisk ikke kan oppnå med medisiner, kirurgi eller andre legebehandlinger. Ved å bli skikkelig kjent med din egen kropp, den styrker og svakheter – innhente kunnskap om hvordan den funker både som frisk og syk, kan du gradvis bli din egen rådgiver og healer.

Negativ tenking er helsefarlig

Et hvert menneske bør vite tilstrekkelig om hvordan kropp og hjerne fungerer i et unikt samspill, og hvorfor negative tanker kan være både helsefarlige – og gjøre dagene i livet mørke og triste. De negative tankene (og redsel for sykdom)  kan være direkte farlige – livsfarlige – fordi immunforsvaret svekkes og kroppen er åpen og forsvarsløs for angrep utenfra og innenfra.

Samtidig er det viktig å få en dyp forståelse av verdien og helsegevinsten ved å bevisstgjøre oss de positive tanker, vinklinger og signaler vi gir til kropp og sjel. Det er mange nøkler som kan åpne døren til bokstavelig talt et nytt og bedre liv. Kunnskap, ettertanke – bevisst, aktiv handling og egetansvar – fordi du fortjener det….. Det er dessuten helt gratis, for tankene er dine egne, helt toll- og avgiftsfrie! Og de kan fornye deg, langt mer enn kostbare kremer og behandlinger – for her er det snakk om ekstrem fornyelse på alle plan. Dine tanker kan gjøre hver eneste dag lysere og lettere både for deg selv og de andre i din nærhet.

Glede er medisin for sjelen

Utstråler du positivitet, smil, glede, varme og tilfredshet ved å leve, så vil dette ha en smitteeffekt som langt overgår både bakterier og virus.. Du sprer livsmot og livsglede som sprer seg – også tilbake til deg.

La for all del ikke negativ vanetenking og fortidsproblemer ødelegge dagen i dag. Det er nytteløst og destruktivt å dvele ved det, for det som har skjedd har skjedd – og kan ikke forandres. Slå deg til ro med hvor du er nå, og hvor du vil videre. Fokuser på dagen i dag, og hvordan den best kan leves. Bruk heller ikke dyrebar livsenergi på bekymringer om fremtiden. Den er det ingen som kan kontrollere, og oftest er bekymringene grunnløse. Det er dagen i dag du kan kontrollere, og leves den vel – så får du kvalitet og glede i livet ditt.

Skad ikke deg selv ved å være smålig, pirkete og alt for kritisk mot deg selv og andre, men pøs på med romslighet og storsinn. Ingen av oss perfekte, men vi har i oss spiren til å bli glade, gode mennesker som kan spre gode vibber omkring oss. Godt for oss selv, godt for hverandre. Gå i deg selv, og bruk din ressurser bevisst i positiv retning. Selv jobber jeg med det, hver eneste dag – og har gjort det i hele mitt voksne liv.  Når jeg har latt meg periodevis dra ned i det negative, så skal jeg love at livet ikke har vært lystig…

Men, jeg har hatt en mental medisin som har betydd mye for meg. Nå kanskje også for deg:

Gårsdagen er kun enn drøm, morgendagen kun en visjon.

Men et godt liv levd i dag, gjør dagen i går til en lykkelig drøm –

og dagen i morgen til en visjon av håp.

Vern derfor om dagen i dag…

Eva